joi, 30 aprilie 2009

Sunt o minge mica,mov...



VIsez ca…. sunt o minge mica , elastica si mov…. si ma lovesc de ceva tare… ricosez…ma lovesc iar de ceva tare… si iar ricosez…si iar….si iar… si iar…
Sunt fericita…. da!!! asta e, am spus-o, sunt fericita, nu stiu daca e o fericire absoluta, pura , sau doar una efemera ca si existenta noastra… chiar nu stiu… insa am o mica problema: am frisoane de “tristete” , ore de nepasare, minute de amorteala, secunde de suferinta… si aceste frisoane, desi sunt scurte, sunt foarte intense…
O alta problema ar fi ca sunt cauzate de motive “pur irationale”… cramepeie de ganduri fara logica, fara rost… si in aceste frisoane toata lumea mi se urateste, cerul se intuneca, fericirea fuge de mine… si la fel si zambetele, care lipsesc, iar daca sunt, ori nu le vad, ori mi se par sterse, false, niste simple kitsch-uri.
Nu spun ca orice lucru lipsit de logica nu are rost…pentru ca as minti mai mult ca oricand, m-as minti pe mine… pentru ca dragostea nu are logica, da- ii vad rostul secunda de secunda, mai ales atunci cand nu o simt…
Dragostea asta e ca un servetel… devine importanta atunci cand lipseste!!!
Si cum am mai mereu servetele la mine… nu prea imi dau seama cat de importante sunt… iar atunci cand imi dau seama, nu stiu ce sa fac sa gasesc unul… dar nu chiar unul, aleatoriu… ci acel servetel, care va sti sa-mi mangaie pielea, a carui mireasma va strapunge pielea si va ajunge pana la suflet, mangaindu-l si pe acesta…

Ganduri...


Ne lasam adesea imbatati de iluzia puterii. Si ne place, si refuzam sa acceptam ca e o iluzie. Credem ca ne putem opri, ca ne putem limita pasiunile in asa fel incat sa nu ne consume, ca ne putem limita iubirile in asa fel incat sa dormim noptile, ca ne putem opri gandurile pentru a fi fericiti.

Dar nu putem. Pentru ca dorim sa facem arta, sa ne irosim in van pentru a simti ca traim, sa ne dezintegram in fiinta pentru a ne-o confirma. Ne dorim a fi artisti, care traiesc mereu efemer si cu pletele fluturande in vant, privind distrati la cei ce inca nu au reusit sa inchida ochii si sa vada dincolo de lumea care le-a fost impusa.

Ne-am constientizat dualitatea si acum invatam sa o exploatam. Si suntem mereu ca niste copii ce isi primesc prima jucarie, intorcand-o pe toate partile si verificand orice detaliu. Ne place sa studiem, atat timp cat nu o facem pe noi. Ne place sa si traim, atat timp ca ne doare de fiecare data si avem certitudinea caderilor.

Alergam imbati de un amalgam de ura, iubire, sete, neliniste, tinerete, aroganta, de privirea ei atunci cand ii credem vorbele parca scurse de pe buze. Alergam si ne impiedicam, cadem si ne ranim, dar ramanem mereu cu zambetul pe buze. Avem mereu impresia ca am castigat inca ceva, numai pentru ca ea a fost aceea care ne-a ridicat de jos si ne-a scuturat de praf. Ne creem tot mai multe si mai complexe himere in care ne aruncam cu toata fiinta, sperand ca de data aceasta sa ne gasim sfarsitul, sa murim de preaplin.

Si adesea reusim. Atunci suntem plutitori, neintelegatori, visatori, pierduti, irationali, insetati de iubire si pasiune. Atunci tot ce ramane din noi e pasiunea, pe care o daruim cu atat nonsalanta incat dam senzatia ca am putea genera cata ar fi nevoie. Si poate chiar putem.

Suntem noi, cei visatori, cei cu cozi in par si cu pletele in vant, mergand saltat, impletiti unul in altul pe strada. Suntem noi, cei care au curajul sa darame o lume fara a fi cunoscut-o, cei care au renegat realitatea inainte de a o cunoaste. Suntem noi, cei la care strigi atunci cand esti prea enervat de atatea perechi sarutandu-se in mijlocul strazii. Suntem noi, cei care privesc cu aroganta la realitatea ta intemeiata pe experiente mediocre si cuteaza sa o clatine din temelii cu idei despre hedonism si experiente, despre sinucidere si viata.

P.S.: Am inceput sa dorm tot mai putin, iar orele de stat in pat sunt o continua agonie a dorintei. Sunt orbita, inecata, de imaginea Lunei care imi zambeste mereu plina de iubire in timp ce ma saruta cu buzele lui fierbinti. Am ajuns la a nu mai distinge bine realul de imaginar, visul de lume, pe mine de tine. Am ajuns sa stau ore in sir delirand in cel mai placut mod cu putinta… as i lay dying.